CZAGA, Inonotus Obliquus – Błyskoporek Podkorowy
czaga
czaga

 

 

 

 

 

oczyszcza i wzmacnia organizm

wspiera organizm w walce z bakteriami i wirusami

pomaga w zmniejszeniu stanów zapalnych

pomaga przy terapiach przeciwnowotworowych

pomaga obniżyć ciśnienie krwi i zwiększa ilość czerwonych krwinek oraz komórek układu odpornościowego w krwi

wspiera normalizacje poziomu glukozy w krwi

osłania przed toksynami i odtruwa wątrobę

pomaga w pracy układu immunologicznego

pomaga pozbyć się wolnych rodników

 

czaga
czaga

 

 

 

 

 

 

SKŁADNIKI

Czaga, chaga (Inonotus obliquus) zawiera wiele ważnych związków medycznych i składników odżywczych: polisacharydy (zarówno rozpuszczalne w wodzie, rozpuszczalne w alkoholu i związane z białkami), beta-glukany (które są także formą polisacharydów), triterpenoidy lanostanu, betulinę (i metabolity lulidolu i kwasu betulowego), ergosterolowy nadtlenek, lanosterol, enzym dysmutaza ponadtlenkowa (SOD), inotodiole, saponiny triterpenowe, melanina (czarny barwnik), barwniki, niezbędne minerały (wapń, potas, magnez, żelazo, fosfor, cynk, krzem), minerały śladowe (miedź, mangan, german, cez, rubid, antymon, bar, bizmut, bor, stront), witaminy (B2, B3, D2), błonnik pokarmowy i niemal całkowity profil aminokwasowy za wyjątkiem izoleucyny.  Zawartość różnych minerałów różni się znacznie w zależności od obszarów geograficznych.  Czaga zawiera dużo germanu i cynku w stosunku do zawartości innych produktów spożywczych.  Betulina (i kwas betulinowy) są medycznymi substancjami czynnymi z brzozy, które są skoncentrowane w czarnej zewnętrznej warstwie szczytu czagi, który zawiera około 30% betuliny.

 

czaga
czaga

 

 

 

 

 

WŁAŚCIWOŚCI I EFEKTY

Czaga to grzyb o smaku kawy.  Jest to adaptogen, który działa jako środek immunomodulujący, przeciwnowotworowy, przeciwodrzutowy, ogólnie silny (tonik), oczyszczający krew, obniżający poziom glukozy we krwi, przeciwbólowy, wzmacniający wątrobę, przeciwzapalny, przeciwbakteryjny i przeciwutleniający.  Jest najsilniejszym naturalnym antyoksydantem.

Leki z Czagi stosuje się w tradycyjnej medycynie rosyjskiej i wschodnioeuropejskiej w leczeniu wielu chorób, w tym bólu brzucha, niestrawności, zapalenia żołądka, robaków jelitowych, ran, grypy, astmy, zapalenia oskrzeli, gruźlicy, raka, chorób wątroby i serca.  W ostatnim czasie czaga jest używana między innymi na różne rodzaje raka (rak piersi, rak wątroby, chłoniak i rak żołądka), wysokie ciśnienie krwi, grypa, HIV, cukrzyca, kamienie nerkowe, zespół chronicznego zmęczenia i problemy żołądkowe.

pozdrawiam serdecznie człowiek naturalny

 

ZDROWIA ŻYCZĘ